SalmonbaY

MIN HISTORIA

Och hur det hela började....

Mitt intresse för hästar började redan som 6-åring då jag lärde känna min barndoms vän Anki i Malmö och som två glada statstjejer tillbringade vi somrarna hemma hos henne mormor i Hörby där vi red mest barbacka på grannens hästar. Min karriär fortsatte på MCR (Malmö Civila Ryttarförening) där jag red lektion för Jana Wannius en gång i veckan, min första hopptävling iförd ett par alldeles för stora gummistövlar gjorde jag med mindre lyckat resultat som 11-åring. Som 14-åring började jag på Jägersro i Hans Adielssons galoppstall och hjälpte till med både att rida och sköta om galoppörena, mycket av min kunskap kommer från Hans och hans sätt att tänka.

Jag är så gammal att jag har suttit barnvakt åt Erik Adielsson....Salmonbay

MIN FÖRSTA EGNA HÄST.

Garuska

Som 18-åring köpte jag min första Halvblodshäst, ett sto som var 4-år och hette Garuska och som var uppfödd av min vän Anki Lind i Hörby. Hon var efter Furidant och hon var den första hästen jag utbildade och jag visade henne på Kvalitets i Linköping 1981. Garuska såldes som 5-åring då jag bestämde mig för att koncentrerade mig på mina studier några år.


Garuska och jag sommaren 1981


GARUSKA PÅ KVALITETSBEDÖMNING I LINKÖPING 1981


salmonbay

Varför Uppfödning.

1991 flyttade jag till Laxviken och samma år köpte jag en 1-åring från Skåne som hette El Sayed, en Hingst efter Refaat under Ceynette ue. Ceylon som jag visade på Bruksprovet 1994. Självklart blev han inte godkänd men han väckte mitt intresse för avel. 

Salmonbay

mina första avelston

Mitt första riktiga avelssto var ett brunt sto som hette Nadja, en häst som jag hade förmånen att rida som 3 och 4-åring när jag studerade i Linköping. Nadja var ett Svenskt Halvblod f. 1981 e. Nivå u. Nana ue. Niardus. När jag fick frågan om jag ville köpa henne så tvekade jag inte, Nadja betäcktes med Artist och fick en avkomma 1995 som hette Artimus Bay. När Nadja blev dräktig så kände jag att jag gärna ville ha två ston som skulle föla och hittade då Malaga e.Kaliber ue.Furidant som var dräktig med Aram, Malaga fick ett hingstföl som hette Arambay och som jag red bl.a 4-års semifinalen dressyr och tävlade upp till 130 cm. 


Nadja 


malaga med Arambay


artimus Bay